O scurtă notă în care vă depuneți lucrările în desfășurare: pe măsură ce vă implicați în scrierea propriu

The Top 10 online thesis editing and proofreading services | by TrueEditors  | Medium

zisă a disertației, veți descoperi că conservarea hârtiei va începe să dispară ca o preocupare. Imediat ce tipăriți o schiță a unui capitol, vor apărea o varietate de modificări necesare și înainte de a vă da seama va fi tipărită o altă schiță. Și, pare aproape imposibil să arunci vreo ciurmă! După un timp, va deveni extrem de dificil să-ți amintești la ce schiță a capitolului tău te uiți. Imprimați fiecare ciornă a disertației pe o hârtie de culoare diferită. Cu diferitele culori ale hârtiei, va fi ușor să vedeți care este cea mai recentă versiune și puteți vedea rapid ce schiță ar putea citi un membru al comitetului.

Un domeniu în care ar trebui să fii precaut este utilizarea lucrari licenta unui procesor de text este crearea inițială de grafice sau tabele elaborate. Prea mulți elevi petrec prea multe ore încercând să-și folosească procesorul de text pentru a crea un grafic elaborat care ar fi putut fi realizat manual în 15 minute. Așadar, regula simplă este să folosiți desenul manual pentru tabele și grafice elaborate pentru schița inițială a disertației. Asigurați-vă că datele dvs. sunt prezentate cu acuratețe, astfel încât consilierul să vă poată înțelege în mod clar graficul/tabelul, dar nu pierdeți timpul încercând să arate perfect procesorul de text în acest moment. Odată ce dvs. și consilierul dvs. sunteți de acord asupra modului în care datele ar trebui să fie reprezentate grafic, este timpul să pregătiți grafice și tabele cu aspect „perfect”.

Oricât de crud ar suna, scrierea în stilul tezei nu este concepută pentru a fi distractivă. Scrierea tezei trebuie să fie clară și fără ambiguitate. Pentru a face acest lucru bine, ar trebui să pregătiți o listă de cuvinte cheie care sunt importante pentru cercetarea dvs. și apoi scrisul dvs. ar trebui să folosească acest set de cuvinte cheie pe tot parcursul. Nu este nimic atât de frustrant pentru un cititor ca un manuscris care continuă să folosească cuvinte alternative pentru a însemna același lucru. Dacă ați decis că o expresie cheie pentru cercetarea dvs. este „atelier educațional”, atunci nu încercați să înlocuiți alte expresii precum „program în serviciu”, „atelier de învățare”, „institut educațional” sau „program educațional”. Rămâneți întotdeauna cu aceeași expresie – „atelier educațional”. Va fi foarte clar pentru cititor exact la ce vă referiți.

Revizuiți două sau trei teze de master bine organizate și prezentate. Examinați utilizarea titlurilor, stilul general, caracterul și organizarea. Folosiți-le ca model pentru pregătirea propriei dizertații. În acest fel, veți avea o idee la începutul scrierii dvs. cum va arăta teza finală. O perspectivă foarte utilă!

O regulă simplă – dacă prezentați informații sub forma unui tabel sau grafic asigurați-vă că introduceți tabelul sau graficul în text. Și apoi, după inserarea tabelului/graficului, asigurați-vă că îl discutați. Dacă nu este nimic de discutat, poate doriți să puneți la îndoială chiar și introducerea acestuia.

O altă regulă simplă – dacă aveți o serie întreagă de tabele foarte asemănătoare, încercați să folosiți cuvinte similare în descrierea fiecăruia. Nu încerca să fii creativ și distractiv cu scrisul tău. Dacă fiecare introducere și discuție a tabelelor similare folosește o formulare foarte similară, atunci cititorul poate observa cu ușurință diferențele din fiecare tabel.

Sunteți cu toții familiarizați cu cât de util este Cuprinsul pentru cititor. Ceea ce de multe ori nu se realizează este că este de neprețuit și pentru tine ca scriitor. Utilizați Cuprinsul pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți manuscrisul. Folosiți-l pentru a vedea dacă ați omis ceva, dacă vă prezentați secțiunile în cea mai logică ordine sau dacă trebuie să vă faceți puțin mai clar formularea. Datorită miracolului tehnologiei informatice, puteți copia/lipi cu ușurință fiecare dintre titlurile dvs. de pe tot parcursul scrisului în Cuprins. Apoi stați pe spate și vedeți dacă Cuprinsul este clar și va avea sens pentru cititor. Vei fi uimit de cât de ușor va fi să vezi zonele care ar putea necesita mai multă atenție. Nu așteptați până la sfârșit pentru a vă face Cuprinsul. Fă-o suficient de devreme pentru a putea beneficia de informațiile pe care ți le va furniza.

Dacă includeți o secțiune Concluzii/Implicații în teza dvs., asigurați-vă că prezentați cu adevărat concluziile și implicațiile. Adesea, autorul folosește secțiunea concluzii/implicații doar pentru a reafirma rezultatele cercetării. Nu-mi pierde timpul. Am citit deja constatările și acum, la secțiunea Concluzie/Implicații, vreau să mă ajutați să înțeleg ce înseamnă totul. Aceasta este o secțiune cheie a disertației și uneori este cel mai bine făcută după ce ați avut câteva zile pentru a vă îndepărta de cercetare și a vă permite să vă puneți cercetarea în perspectivă. Dacă faceți acest lucru, fără îndoială, veți putea extrage o varietate de perspective care vă ajută să vă legați cercetarea cu alte domenii. De obicei mă gândesc la concluzii/implicații ca la afirmațiile „Deci ce”. Cu alte cuvinte, care sunt ideile cheie pe care le putem extrage din studiul dumneavoastră pentru a le aplica în domeniile mele de interes.